Άγιος Κήρυκος – Καβάλα
Πλοία προς Ελλάδα
Άγιος Κήρυκος – Καβάλα
Πλοία προς Ελλάδα
Το Άγιος Κήρυκος Καβάλα το δρομολόγιο του πλοίου δεν εκτελεί προς το παρόν δρομολόγια. Άγιος Κήρυκος Καβάλα η διάρκεια και η συχνότητα των δρομολογίων μπορεί να διαφέρει από εποχή σε εποχή. Δείτε το Deal Finder για εναλλακτικές διαδρομές και συγκρίνετε τιμές, ώρες και δρομολόγια.
Περισσότερα δρομολόγια από οποιονδήποτε άλλο.
Συγκρίνετε ναύλους, ώρες και διαδρομές σε ένα μέρος.
Αλλάξτε εύκολα τα σχέδιά σας με τα ευέλικτα εισιτήρια.
Κλείστε ηλεκτρονικά εισιτήρια και διαχειριστείτε τα ταξίδια σας μέσω της εφαρμογής.
Ζωντανή παρακολούθηση πλοίων και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.
Κορυφαία υποστήριξη πελατών όταν τη χρειάζεστε.
Ο Άγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της Ικαρίας στο Βόρειο Αιγαίο. Στο χωριό του Κάμπου θα βρείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται σε ένα λόφο που κάποτε ήταν το αρχαίο φρούριο της Οινόης . Το μουσείο έχει πολλά έργα τέχνης για τους επισκέπτες να θαυμάσουν συμπεριλαμβανομένων νεολιθικά εργαλεία, αγγεία, πήλινα αγαλματίδια, νομίσματα, σκαλιστά επιτύμβια κ.α. Δίπλα στο μουσείο είναι η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, η παλαιότερη του νησιού.
Το νησί πήρε το όνομά του από τον Ίκαρο, τον γιο του Δαίδαλου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ακτοπλοϊκά συνδέεται με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, με διαθέσιμα δρομολόγια προς και από τα νησιά των Κυκλάδων, τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, την Άνδρο αλλά και την Ρόδο. Η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλλει μεταξύ 5 και 10 ώρες, ανάλογα με τον τύπο σκάφους και τη διαδρομή.
Η ελληνική πόλη της Καβάλας είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, και θεωρείται ως μια από τις πιο γραφικές πόλεις στην Ελλάδα. Αναλύοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στη περιοχή, η ιστορία της πόλης ξεκινά από τους Προϊστορικούς χρόνους. Το αρχικό κέντρο της πόλης περιοριζόταν στη περιοχή Παναγιά που κατοικείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. Στις αρχές του 16ου αιώνα η πόλη εξαπλώθηκε και κατάφερε να διατηρήσει τα νέα της σύνορα μέχρι το 1870 αν και η πόλη, που βλέπουμε σήμερα, άρχισε πραγματικά να διαμορφώνεται μετά το 1928.
Η τύχη της πόλης οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική θέση της, το λιμάνι της και τη φυσική της άμυνα στη χερσόνησο, πάνω στην οποία χτίστηκε η παλιά πόλη. Περπατώντας γύρω από τη πόλη οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από τα νεοκλασικά κτήρια και τις αποθήκες καπνού που αποτελούν φυσικό σύμβολο του πρόσφατου παρελθόντος της πόλης. Στη ¨Μέκκα του Καπνού¨, όπως ονομαζόταν η Καβάλα παλιά, χιλιάδες καπνεργάτες κέρδιζαν τα προς το ζην.
Από το λιμάνι της πόλης εκτελούνται δρομολόγια προς τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο, το Λαύριο, τον Άγιο Κήρυκο, τη Χίο, το Καρλόβασι, τα Ψαρά, το Βαθύ και τη Μυτιλήνη.